Rezervácie zimných pobytov v Tatrách svedčia o náraste návštevníkov o pätinu

14.12.2005 Poprad

Vysoké Tatry 14. decembra (TASR) - Prieskum rezervácií zimných pobytov vo Vysokých Tatrách, ktorý realizovalo tamojšie Združenie cestovného ruchu (ZCR), sved...
Vysoké Tatry 14. decembra (TASR) - Prieskum rezervácií zimných pobytov vo Vysokých Tatrách, ktorý realizovalo tamojšie Združenie cestovného ruchu (ZCR), svedčí o náraste návštevníkov v porovnaní s vlaňajškom až o pätinu. Ceny sa nemenili. Naopak, niektorí podnikatelia pripravili spoločné balíky služieb so zľavami.

\"Vlani tesne pred vianočnými sviatkami bolo zarezervovaných 60 až 70 % kapacít. V súčasnosti je to 80 až takmer 100 %, najviac počas vianočných a novoročných sviatkov. V januári 2005 bola obsadenosť asi 50-%, v súčasnosti je už viac ako 70 %. Podobne je to aj na obdobie školských prázdnin vo februári, \" konštatoval na dnešnom stretnutí zainteresovaných subjektov pred zimnou sezónou zástupca ZCR Vysoké Tatry Peter Chudý. Dodal, že aj na veľkonočné sviatky je zarezervovaných asi 80 % kapacít. Nie všetky rezervácie klienti aj využijú, takže záujemcovia o zimnú lyžovačku či dovolenku v Tatrách \"na poslednú chvíľu\" nemusia rezignovať.
Monitoring obsadenosti realizovalo ZCR v 15 hoteloch, v rovnakom počte penziónov a súkromných ubytovacích zariadeniach.
Novú lyžiarsku sezónu vo Vysokých Tatrách slávnostne otvoria v sobotu 17. decembra v Športovom areáli FIS na Štrbskom Plese a 23. decembra v Tatranskej Lomnici pri kabínkovej lanovke.
Novinky pre lyžiarov a milovníkov zimnej turistiky ponúkajú Tatranské lanové dráhy ako najväčší prevádzkovateľ vlekov a lanoviek i 1. tatranská. Zaujímavým, predovšetkým z hľadiska ceny, bude napríklad 6-dňový skipas za 2 400 Sk. Lyžiari budú môcť využiť bezplatne skibus a tiež mestské parkoviská. Rokovania o ich prevádzkovaní v zimnej sezóne vrcholia a ako konštatoval primátor mesta Ján Mokoš, definitívne rozhodnutie padne na štvrtkovom zastupiteľstve.
 

Vyberte región